BuienBlokje© groot succes!

Op 25 augustus 2021 zette ik het BuienBlokje© op alle sociale kanalen om te vragen of jullie deze wilden uitproberen. Wat een reacties kwamen er binnen! Ik had er 25 weg te geven en deze waren binnen no time vergeven. Hierdoor heb ik meteen weer opdracht gegeven om nieuwe BuienBlokje© te laten maken door Matthijs. Matthijs maakt de meest prachtige dingen uit hout, leer of ander natuurlijk materiaal. Het samenwerken met hem is ook erg prettig. Hij denkt mee, is supercreatief en enorm kundig.

Uit liefde voor kinderen heb ik (Krista van Hoekelen), dit blokje gemaakt. Je als kind gezien en gehoord voelen, dat vind ik het allerbelangrijkste. Dat is wat dit blokje doet.

Het BuienBlokje© is een gespreksblokje. ‘In welke bui ben jij nu? Geef aan dat je in gesprek wilt.’
Soms lukt het echt niet om woorden te vinden voor wat je voelt en denkt. Leg dit blokje neer op een afgesproken plek en geef hiermee aan ‘ik heb jou nu nodig, praat alsjeblieft met mij’


Ik heb het ontwikkeld voor kinderen om aan te geven dat het een gesprek nodig heeft. Een vinger opsteken in de klas kan enorm confronterend en ook lastig zijn: je moet namelijk kunnen verwoorden wat er aan de hand is. Dit lukt niet altijd is mijn ervaring. Vaak komt de zin: ‘ik snap het niet’. Wat een kind dan eigenlijk bedoelt is dat er iets in de weg zit waardoor het niet op dit moment kan starten.
Het blokje is ook uitermate geschikt in de hulpverlening. Woorden vinden voor iets is niet voor iedereen normaal. Dan is dit blokje superhandig om deze neer te kunnen leggen op het type weer dat bij jouw gevoel van dit moment past. Het geeft opening om aan te geven dat er iets is en dat je er graag over wilt praten, maar je weet niet hoe.
Misschien vind jij er zelf een goede manier voor om hem voor jouw doelgroep in te zetten.

Ga het gesprek aan door middel van het BuienBlokje

Op dit moment worden de blokjes bij verschillende doelgroepen getest. Op scholen in de klas, bij kinderen met een licht verstandelijke beperking, bij een klas met vluchtelingen die de Nederlandse taal nog niet beheersen, bij kinderen thuis die moeite hebben met het vinden van contact, bij pubers met een traumatische ervaring en ga zo maar door. Het blokje heeft nu al voor veel gesprekken gezorgd! Ik hoop oprecht dat hij aan veel mensen steun kan bieden en hen een stem te geven ❤️.

Er zijn twee varianten: het BuienBlokje en het BuienBlokje mini.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + achttien =