F-ART

F-art staat voor faalangst en art: creatief met faalangst


Zelfvertrouwen
F-art staat voor faalangst met kunst: creatief met faalangst. De afgelopen 15 jaar werkten wij met kinderen en hun gezin waarin zij leven. Wij zien steeds vaker faalangstig gedrag en ouders die  hun kinderen meer zelfvertrouwen gunnen. Normaal stap je naar een vorm van hulpverlening om hulp te vragen. Zo hebben wij vele kinderen op verschillende manieren begeleid.
Wist je dat jij als ouder ook heel veel kunt betekenen in het proces naar meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid? Hoe? Dat leggen wij je uit. 

De F-art methode
De F-art methode gaat uit van de 2 H’s. Hoofd, Hart en Handen. 

Veiligheid
Wat wij willen bereiken met de methode is dat opvoedkundigen (ouders vallen hier dus ook onder) gedrag gaan herkennen bij het kind en samen afspraken kunnen maken over wat de volgende stappen zijn. Het kind voelt zich hierdoor gehoord en gezien. Iets waar elk kind naar op zoek is. 
De methode biedt handvatten om samen behoeften, patronen en gedrag te herkennen. Op een creatieve manier en door middel van het verkrijgen van kennis. Met creativiteit kun je op een veilige manier jouw grenzen proberen te verleggen, dat je stapjes durft te maken. Door jezelf een beetje uit je comfortzone te halen. Creativiteit en de angst om iets verkeerd te doen ligt heel dicht bij elkaar. Soms vermijden wij het zelfs en raken we geen potlood of kwast meer aan. Vaak wordt gedacht dat het vermijden van situaties waar ongemakken mee gepaard gaan, de oplossing is. Dit is niet het geval. Het proberen aangaan, met de veiligheid van een volwassenen die het kind vertrouwt is de oplossing. Die veiligheid kun jij bieden. Hoe je dit aanpakt: dat is de F-art methode. 

Opvoedkundigen aan het roer
Wij zijn begonnen met het maken van de F-art methode, doordat er weinig hulp of zelfhulp is op het gebied van faalangst, waarbij de opvoedkundigen worden betrokken. Faalangst wordt eigenlijk al op jonge leeftijd gevoed. Ouders/verzorgers en docenten vinden het soms lastig hoe ermee om te gaan. Dit gaan wij veranderen. In onze workshops, handboek, opdrachtenpakketten en andere producten, geven wij de regie terug aan jou. Wij geven je tools hoe je een kind kunt begeleiden en bijstaan.

F-ART workshops, trainingen, het handboek en materialen kunnen ook ingezet worden bij beginnende faalangst. Dit is omdat het zelfbeeld, de eigenwaarde en de gedachten worden meegenomen. Ook als je in de basis angstig bent of gepest bent/wordt kunnen deze trainingen hulp 

Creativiteit
Onze methode is creativiteit. Wij zijn allebei enorm creatief. De een als Vaktherapeut beeldende therapie en kunstenaar, de ander op het digitale vlak en het verzinnen van oplossingen. Door creativiteit kunnen wij omgaan met faalangstige gedachten en gedragingen. Dit gunnen wij iedereen!

Meer informatie vind je op onze website: www.f-art.nu

Print Friendly, PDF & Email