F-ART Jr.

Wil je meer informatie of je inschrijven? Stuur mij een e-mail via de contactpagina.

Opbouw training F-ART junior: Het dierenbos
Beer, Zwijntje, Haas, Vos, Pad, Muis, Hertje en Eek doen mee aan de Bosspelen. Ze hebben allemaal heel hard geoefend. De een wat meer dan de ander. Wat zijn ze zenuwachtig! Allemaal gaan ze anders om met de zenuwen. Ook de manier waarop zij met tegenslag omgaan is bij iedereen anders. Zal een van onze vrienden winnen?

Ga mee op ontdekkingstocht tijdens de faalangsttraining speciaal voor kinderen van 6 – 9 jaar. Het verhaal ‘De Bosspelen’ is de leidraad voor de training. Wat er in het verhaal gebeurt, pakken we steeds als punt om mee aan de slag te gaan.

  • Bijeenkomst 1: Kennismaking
    Welke eigenschappen horen bij jou? Welk dier past bij jou?
  • Bijeenkomst 2: De voorbereiding
    Spannende situaties aangaan. Welke manieren zijn er allemaal?
  • Bijeenkomst 3: Inzet en de teleurstelling
  • Bijeenkomst 4: Het feest

Voor kinderen van 6 – 9 jaar met vormen van faalangst


Faalangst en stress komt steeds vaker voor, ook bij jonge kinderen. Hoe fijn is het als je kind ‘spelenderwijs’ hiermee al aan de slag kan? En jij als ouders/verzorger je kind hierbij optimaal kunt begeleiden en hier ook handvatten voor krijgt?

Deze trainingen beginnen vaak wat later in de ontwikkeling, daarom hebben we juist een variant voor 6+ ontwikkeld. Deze groep kan al heel goed (faal)angst hebben ontwikkeld. Dan zijn we er vroeg bij!
Het thema van deze training is het bos. In het bos wonen onze vrienden. Zij maken zich klaar voor het grote evenement van het bos: De Bosspelen! Hier bereiden zij zich al maanden op voor. De spanning stijgt. Iedereen gaat anders om met de angst om niet te winnen. Welke kenmerken herken jij?

Het verhaal is door Krista zelf geschreven. En is de leidraad voor deze training. De training is in verhaalvorm, we maken gebruik van natuurlijke materialen en inzichten vanuit de coachingswereld en de kunstzinnige therapie.

WAT: Sandra Keizer (Kunstzinnige therapie Hillegom) en Krista van Hoekelen (Leercoachbollenstreek) hebben de afgelopen 2 jaar hard aan de training gewerkt Allebei vanuit onze eigen expertise.

Print Friendly, PDF & Email