Ik leer leren

De training IK LEER LEREN is een speciaal ontwikkeld programma dat kinderen slimme handvatten biedt voor makkelijker en efficiënter leren. Het leert kinderen welke voorwaarden nodig zijn om te kunnen leren. Oftewel hoe te leren.

‘Ik leer leren’ is een groepstraining voor 4-8 kinderen vanaf 10 jaar die ze helpt te ontdekken hoe ze zelf het beste kunnen leren. De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren. Aan bod komen: concentratie, motivatie, faalangst, plannen en organiseren, huiswerk maken, inschatten van benodigde tijd/inspanning voor een bepaald vak en inzicht in je eigen meest effectieve manier van leren.

Met de ‘Ik leer leren’ training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede.
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten en kost € 150,- per persoon exclusief het werkboek van € 32,50.Bij een individuele training geldt het coachingtarief. De training wordt (nu nog alleen) gegeven in Hillegom.

 

Programma training:

Les 1: Ontdek je eigen manier van leren

Les 2: Faalangst en motivatie

Les 3: Plannen en organiseren

Les 4: Concentratie

Les 5: Gebruik je hersenen

 

Doelgroep

  • Kinderen vanaf 10 jaar die willen leren leren
    • Groep 7/8 basisschool / naar de brugklas 10-12 jaar
    • In de brugklas12-13 jaar
    • Kinderen Voortgezet Onderwijs die vastlopen
  • Ouders van kinderen vanaf 10 jaar. Hierbij is een dominante rol weggelegd voor de moeder. Vaak is zij diegene die het initiatief neemt voor de coaching en ook diegene die een belangrijke stem heeft bij de keuze!
  • Leerkrachten Basisonderwijs
  • Leerkrachten Voortgezet onderwijs

Training ‘Motivatie’ voor pubers.

Print Friendly, PDF & Email