Methode coaching

Methode en materialen
Als Leercoach Bollenstreek maak ik mijn eigen methoden en materialen, wanneer blijkt dat bestaande versies (net) te kort schieten. Alles is op maat. Geen enkel coachingstraject is hetzelfde, omdat geen mens hetzelfde is. Jouw manier van leren en jouw interesses staan centraal. Net zoals jij: het draait allemaal om jou.

Jij
Ik ben geïnteresseerd in jou, in jouw interesses, jouw manier van aanpak en in jouw denkwijzen. Ik zie jou, hoe jij bent. Ik heb respect voor jou, hoe jij bent.

Aanpak
Een coachingstraject start met een eerste gesprek, deze is vrijblijvend. Wanneer ouders of jij besluit om mijn diensten in te zetten, komt er een kennismakingsgesprek. Hierin vraag ik alles om een goed beeld van jou te krijgen. Wat beweegt jou, waar loop je tegenaan? Hierna komen er bijeenkomsten, waarin we samen aan de slag gaan met hetgeen waar jij tegenaan loopt. Het wordt een gezamenlijke zoektocht, waarin we veel experimenteren met manieren en vaardigheden. We proberen veel uit: wat werkt wel voor jou, wat niet? Daarna mag je het zelf gaan doen. Want dat is wat ik het allerbelangrijkst vind: zelfstandigheid.

Communicatie
Elke keer dat wij hebben afgesproken, maak ik een verslag van wat we hebben gedaan en wat mij verder opviel. Dit heeft te maken met groei. Waar zie ik al groei? Hiernaast geef ik weer wat het plan is dat ik aan het uitvoeren ben. Omdat het samenwerken heel dynamisch is, weet ik niet altijd waar de coaching heen gaat gedurende het uur. Het kan zomaar zijn dat het plan dat ik had, omgegooid wordt. Doordat jij met een ander idee of situatie komt.
Ik ben zeer flexibel en een snelle denker, soms heb ik even nadenktijd nodig. De laatste bijeenkomst wijd ik altijd aan het samenvatten van wat we hebben gedaan en welke handvatten je kunt gebruiken. Dan kun je zelf aan de slag!

Print Friendly, PDF & Email